editie #1

Hybrid Models

De initiatiefnemers van Hybrid Models verkennen de mogelijkheden van digitale, artistieke uitingen voor professionele muzikanten.
De stichting Effenaar Smart Venue biedt ruimte aan kleine en grotere bedrijven om te experimenteren met technologische toepassingen, zoals virtual en augmented reality, full body scans, wearables en livestreaming. Onder de titel Hybrid Models nodigt deze stichting, gelieerd aan het Eindhovense poppodium De Effenaar, zestien professionele muzikanten uit om te experimenteren met digitale, artistieke uitingen. De experimenten maken deel uit van een onderzoek rondom de vraag: op welke manieren kunnen artiesten technologie integreren om tot een duurzamer verdienmodel te komen?

In een reeks van vijf kennissessies worden de deelnemende artiesten onderwezen in de mogelijkheden en beperkingen van digitale toepassingen. Met de verworven kennis ontwikkelen zij ieder een concept en krijgen ruimte en middelen om deze concepten te testen, te verbeteren en te delen met een breder publiek.

Het project is in eerste instantie regionaal gericht: alle betrokken muzikanten zijn afkomstig uit de regio Eindhoven. Tegelijkertijd is het onderzoek zo opgezet dat de kennis en ervaringen van de zestien artiesten ook andere (muziek)professionals kunnen inspireren en activeren. De bevindingen worden uiteindelijk gebundeld en gedeeld in een online publicatie en een afsluitend programma dat breed toegankelijk zal zijn.
partners:
Stichting Cultuur Eindhoven, Headcandy, Ticketmaster, Fontys Hogeschool - ICT Innovatielab, Nederlandse Vereniging Poppodia en Festivals en alle deelnemende artiesten.

updates

HybridMusicVibesWemet.jpg
8 feb '23

Hybrid Models: verkenning hybride toekomst van de popmuziek

Voor Hybrid Models, een initiatief van Effenaar Smart Venue, is het tijd om de balans op te maken. Het door Innovatielabs ondersteunde project bood zestien muzikanten uit de regio Eindhoven de kans om digitale technieken als Augmented Reality (AR) en (live)streaming te verkennen. Wat leverde dat op?