Venues of the future

Venues of the future is een initiatief om de virtuele toekomst van de podiumkunsten te verkennen. Daarbij is speciale aandacht voor online en hybride vormen van publieksinteractie en opdrachtgeverschap voor een online omgeving
Om het publiek ten tijde van de coronacrisis alsnog de ervaring van een theaterbezoek te geven, ontwikkelde het Noord Nederlands Toneel (NNT) NITE Hotel: een interactief online podium voor interdisciplinair theater. Onder de naam Venues of the Future neemt het NNT samen met Substrakt, DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie en Audience Labs een volgende stap in het verkennen van een virtuele toekomst van de podiumkunsten. Dit vanuit de overtuiging dat hoe meer organisaties de mogelijkheden van het virtuele omarmen, hoe meer de traditionele grenzen tussen artiest/maker en publiek worden opgerekt en de podiumkunsten participatief en toegankelijker worden in alle opzichten.

Parallel aan de creatie van een live dans- en theatershow, die vanaf het najaar van 2024 op tournee gaat door Europa en Marokko, wordt geƫxperimenteerd met online en hybride vormen van publieksinteractie en opdrachtgeverschap voor een online omgeving. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar hoe dit alles van invloed is op hoe makers creƫren en uitvoeren. Op basis van de uitkomsten worden werkmethoden en instrumenten ontwikkeld die ook voor andere theaters en podia bruikbaar zijn.
partners:
Noord Nederlands Toneel, Substrakt, DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie, Audience Labs
volgende