Fiera Del Suono

Hoe kan geluid bijdragen aan het publieksbereik en de publieksbeleving van tentoonstellingen en erfgoedlocaties? De projectpartners van Fiera del Suono verkennen de museale en autonome mogelijkheden van augmented audio
Fiera del Suono is een onderzoek naar nieuwe manieren om verhalen over erfgoed tot leven te wekken door middel van geluid. Samenwerkingspartners DROPSTUFF MEDIA, Beeld en Geluid, Stadsmuseum Tilburg, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Utrecht de Fontys Hogeschool Tilburg zien mogelijkheden om in museale en autonoom-artistieke omgevingen een immersieve en gelaagde publieksbeleving te creëren.

In een iteratief proces van ontwerpen, bouwen, testen, aanpassen en opnieuw testen, ontwikkelen ze verschillende technische opstellingen en diverse zogeheten verhaal- en beleeflijnen. Zowel de makers van DROPSTUFF als de medewerkers van de participerende musea, de studenten en hun docenten denken mee over het technische en inhoudelijke ontwerp, het narratief, de communicatie en presentatie. Gezamenlijke inzichten worden actief gedeeld en besproken met de erfgoedsector en de creatieve industrie.

Thematisch ligt de focus op de overeenkomsten tussen kermis en kunst en wil daarmee meer ruimte creëren voor een breed cultureel verbond tussen volkscultuur, erfgoed, kunsten en technologie.
partners:
DROPSTUFF MEDIA, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Stadsmuseum Tilburg,Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Utrecht, Fontys School of Fine and Performing Arts
volgende