editie #1

Touched by a hologram?

De initiatiefnemers van Touched by a hologram? verkennen de artistieke mogelijkheden van het virtuele. Het doel? De podiumkunstensector klaarstomen voor een metaverse toekomst
In het project Touched by a hologram? A new approach to audience interactions in virtual artworks onderzoekt componist-regisseur Michel van der Aa (DoubleA) samen met partners Arcturus, Scatter, VRDays Europe en een team van freelancers de artistieke mogelijkheden van het virtuele. De initiatiefnemers putten uit kennis en ervaring van eerdere artistieke VR-voorstellingen.

Van der Aa gelooft dat de artistieke verbeelding van het virtuele de deuren opent naar radicaal nieuwe vormen van dramatische expressie en presentatie. In een wereld waarin restricties van tijd, ruimte en lichaam niet gelden, lijken de mogelijkheden eindeloos.

De verbeelding staat in dit onderzoek voorop, maar ook het publiek krijgt een belangrijke rol toegedicht. Met een nieuw te ontwikkelen technologie willen de initiatiefnemers het mogelijk maken dat mensen uit het publiek ook hoofdrolspeler kunnen worden in een verhaal.

Het grotere doel van het project is om de podiumkunstensector klaar te stomen voor een metaverse toekomst waarin een oneindig universum van aan elkaar geschakelde virtuele ruimtes bestaat. De opgedane technische kennis en skills worden gedeeld, zodat andere makers erop kunnen voortbouwen. De gedroomde uitkomst is dat zij daardoor in staat zijn een kunstzinnig antwoord te formuleren op het metaversum van de grote techbedrijven.
partners:
Arcturus, Scatter, VRDays Europe en een team van freelance partners
volgende