Maas Lab

Door een samenwerking op te zetten tussen menselijk en niet-menselijk leven, verkennen de initiatiefnemers van Maas Lab nieuwe strategieën voor communiceren, organiseren en co-creëren.
Maas Lab is een samenwerking tussen de rivier de Maas, kunstcollectief TAAT en SoAP Maastricht. Het project komt voort uit een gezamenlijke nieuwsgierigheid naar hoe een gelijkwaardig partnerschap met een niet-menselijke entiteit onze manier van kijken naar entiteiten en organisaties kan veranderen.

Vanuit deze nieuwsgierigheid verkennen de samenwerkingspartners een nieuw ‘wij’: een nieuw paradigma voor ‘meersoortelijke’ organisaties, communicatie en co-creatie. Hiertoe nodigen ze ontwerpers, lokale gemeenschappen, kunstenaars, vissers, omstanders, kampeerders, wetenschappers, boeren en andere belanghebbenden uit om een directe uitwisseling met de rivier de Maas aan te gaan.

De verwachting is dat deze samenwerking tussen mensen en niet-mensen inzichten biedt in nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Naast strategieën voor deze nieuwe wijze van communiceren, organiseren, samenwerken en co-creëren en een blauwdruk voor ‘meerstemmig’ ontwerpen in de toekomst, werken de samenwerkende partijen aan een digitaal platform om hun bevindingen, resultaten en observaties te delen.
partners:
SOAP, Stichting TAAT, rivier de Maas
volgende