editie #1

Innovation:Lab

De projectpartners van Innovation:Lab stimuleren theatermakers om te experimenteren met mixed reality-technieken. Doel is om het podiumaanbod te verbreden en de diversiteit van het publiek te vergroten
Innovation:Lab is een onderzoekslab, werkplaats en broedplaats ineen. Theater Utrecht, talentontwikkelings- en productieplatform DOX en de afdeling Games and Interaction van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zijn initiatiefnemers van deze plek waar makers vrijelijk kunnen experimenteren met mixed reality-theatertechnieken en vertelmethodes. Het doel is om te verkennen of en hoe de bevindingen die hier worden gedaan, kunnen bijdragen in het bereiken van een nieuwe, digitaal georiƫnteerde generatie theaterliefhebbers.

De komende maanden willen de iniatiefnemers Innovation:Lab doorontwikkelen tot een zelfstandig functionerende onderzoeksomgeving gericht op innovatie, in eerste instantie in de podiumkunsten, maar daarnaast ook in andere kunstdisciplines en maatschappelijke sectoren.
partners:
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Talentontwikkelings- en productieplatform DOX
volgende

updates

Lieke van der Vegt, Dan Xu en team. Foto: Theater Utrecht
7 jun '22

Maak kennis met Innovation:Lab

Hoe ziet het theater van de toekomst eruit? Welke rol zal technologie daarin spelen? Hoe vertellen we de verhalen van morgen met de technologie van vandaag? Na een jaar van experimenteren en prototyping, presenteerden drie makers hun visie op dit onderwerp tijdens Innovation:Lab Experiences #1, een productie van Theater Utrecht waarin digitale (theater)technieken de hoofdrol spelen.