Podiumpas

Met de Podiumpas willen de initiatiefnemers drempels verlagen voor cultuurliefhebbers om vaker en avontuurlijker naar het theater te gaan, met als beoogd resultaat vollere zalen
De propositie van de Podiumpas is simpel: voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar het theater. Daarbij ondersteunen podiumpas-houders de theatersector, want het grootste deel van de maandelijkse bijdrage gaat naar de podia en de producenten. De oorspronkelijke initiatiefnemers van de Podiumpas zijn Frascati, Theater Bellevue en Stadsschouwburg Amsterdam/ITA.

Na een pilot van twee jaar wil Stichting Podiumpas starten met een doorontwikkeling. Het doel blijft ongewijzigd: drempels verlagen voor cultuurliefhebbers om vaker en avontuurlijker naar het theater te gaan, met als beoogd resultaat vollere zalen.

In de komende maanden worden de door de coronapandemie gestaakte gesprekken met podia en producenten hervat. Daarnaast wil Stichting Podiumpas intensiever samenwerken met Cineville, een organisatie die een vergelijkbaar abonnement aanbiedt maar dan voor ongelimiteerd filmbezoek. Podiumpas maakt al gebruik van het systeem en de backoffice van Cineville en wil bestaande techniek inzetten om een website te ontwikkelen waar het aanbod van de aangesloten theaters in één oogopslag samenkomt.

Verder is ook een samenwerking met DIP (Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten) onderdeel van de doorontwikkeling. Het is de bedoeling dat de publieksdata die de Podiumpas-houders genereren sectorbreed worden benut.
partners:
Frascati, Theater Bellevue, Het Nationale Theater, Stadsschouwburg Utrecht, Theater de Meervaart, Podium Mozaïek, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Theater De Krakeling, Zwolse Theaters, Wilmink Theater, Deventer Schouwburg, Schouwburg Hengelo, Parktheater Eindhoven, Schouwburg Concertzaal Tilburg, De Nieuwe Vorst, Parkstad Limburg Theaters, Theater aan het Vrijthof, NAPK, VVTP, Cineville
volgende