1. Maken en produceren
Verschillende projecten uit Innovatielabs #1 gebruiken digitale technologie om het creatieproces in bepaalde segmenten van de culturele sector te verbeteren of te verrijken. Ze richten zich op betere toegang tot en online ontdekking van materialen die belangrijk zijn voor makers. Daarnaast ontsluiten ze informatie en kennis over deze materialen en het gebruik ervan. Enkele gebruikte technologieën zijn high-res fotografie, 3D-fotografie en metadata-indexering.
2. Hybride evenementen en virtuele werelden
Verschillende projecten in de podiumkunsten ontwikkelen realtime virtuele werelden als kernonderdeel van hun theaterproducties, gericht op zowel fysiek als online publiek. Creatieve makers werken hierbij op het snijvlak van artistieke productie en technologische ontwikkeling. Ze bouwen vaak realtime hybride omgevingen waarin fysieke en online ervaringen worden geïntegreerd. Virtual reality wordt verweven met theatrale productie, waarbij gebruik wordt gemaakt van XR (extended reality): augmented reality, virtual reality en mixed reality.
3. Data-gedreven marketing en digitale diensten
De derde toepassing van technologie binnen de projecten van Innovatielabs #1 is het gezamenlijk gebruik van gebruikersdata en IT-infrastructuur voor innovatie in culturele marketing. Het doel is om het culturele aanbod effectiever te positioneren richting potentiële doelgroepen, vaak via een gezamenlijk platform.
Everybody in the (art)house!
Everybody in the (art)house! is de doorontwikkeling van de video-on-demand dienst Picl. Het project verbeterde zijn dienstverlening voor het combineren en analyseren van data uit verschillende bronnen, wat resulteerde in een customer journey voor de hybride filmconsument die zowel online als in bioscopen arthousefilms kijkt.