De Publieksmonitor Predictive A.I

Met behulp van voorspellende AI-technieken willen de initiatiefnemers van De Publieksmonitor Predictive A.I een hulpmiddel ontwikkelen voor makers, programmeurs en marketeers om afgewogen keuzes te maken in programmering en marketing
De initiatiefnemers van De Publieksmonitor Predictive A.I zien dat het publiek voor podiumkunsten post-corona nog niet is hersteld. Theaters kiezen veelal voor het zekere succes van bekende namen, waardoor jonge makers en een meer diverse programmering weinig kansen krijgen.

Het consortium, bestaande uit Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP), Predictive A.I. (Edsart Udo de Haes & André Gerver), Rotterdam Festivals, Brancheverenigingen VSCD, NAPK en VVTP en DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie, wijst de beperkte en versnipperde informatievoorziening over het gedrag en de samenstelling van bestaand en potentieel publiek aan als de belangrijkste oorzaak. De projectpartners zien kansen in voorspellende AI-technieken als hulpmiddel voor makers, programmeurs en marketeers om afgewogen keuzes te maken in programmering en marketing en zo hun band met een groter en meer divers publiek te versterken.

Door middel van onderzoek willen zij een digitale tool te ontwikkelen voor het centraal en sectorbreed verzamelen, analyseren, ontsluiten en interpreteren van publieks- en verkoopdata, met als beoogde resultaat vollere zalen en een diverser aanbod in de podiumkunsten. 
partners:
Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten, Predictive A.I. (Edsart Udo de Haes & André Gerver) Rotterdam Festivals, Brancheverenigingen VSCD, NAPK en VVTP, DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie
volgende