16 jun '22

Vacature stafmedewerker

Innovatielabs
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL hebben voor het programma Innovatielabs een speciaal projectteam ingericht. Ter versterking van dit team is het Stimuleringsfonds per direct op zoek naar een Stafmedewerker voor 32/36 uur per week. Je kunt reageren tot uiterlijk maandag 11 juli 2022.
Het programma Innovatielabs geeft een impuls aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voert namens de zes rijkscultuurfondsen samen met CLICKNL het programma uit, in opdracht van het ministerie van OCW. Het programma is gericht op culturele instellingen en makers en stelt hen in staat te experimenteren met toepasbare kennis en werkvormen. Doel is om de sector te helpen ook op de langere termijn meer wendbaar en weerbaar te worden na de covid-19 pandemie.

Via een open call hebben het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL in 2021 een oproep gedaan aan instellingen en makers om toepasbare kennis en werkvormen te ontwikkelen die ten goede komen aan de wendbaarheid en weerbaarheid van de sector. Uit een groot aantal ontvangen voorstellen zijn zestien projecten geselecteerd, die samen uiteenlopende culturele en creatieve disciplines vertegenwoordigen. Deze projecten verbinden samen meer dan 120 partijen, van individuele makers tot internationale organisaties. De teams achter de geselecteerde projecten worden aangemoedigd om te leren van en met elkaar. Hiertoe is een activiteitenprogramma ingericht waarin onderwerpen worden behandeld als het benoemen en analyseren van stappen die in een proces zijn genomen, het analyseren van knelpunten en het bijstellen van werkwijzen, doelen of strategie.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL hebben voor de Innovatielabs een speciaal projectteam ingericht. Ter versterking van dit team is het Stimuleringsfonds per direct op zoek naar een:

Stafmedewerker Innovatielabs
32/36 uur per week


functie-inhoud
Als stafmedewerker werk je aan de uitvoering van het programma Innovatielabs, dat een open call en activiteitenprogramma omvat. In 2022 verwachten wij een nieuwe open call te organiseren om subsidie te verstrekken aan projecten die bijdragen aan het versterken van de culturele en creatieve sector. Je bent medeverantwoordelijk voor de begeleiding van aanvragers en bereidt de beoordeling van aanvragen door adviescommissies voor. Je geeft voorlichting over de mogelijkheden van subsidieverlening, toetst ingediende aanvragen op formele eisen en volledigheid en stelt adviezen op in reactie op ingediende aanvragen. Door je kennis van de sector, weet je je goed in te leven in de behoeften van makers, instellingen en aanverwante partijen in de culturele en creatieve sector. Je hebt een verbindende rol in het koppelen van deze partijen, je bent betrokken bij activiteiten gericht op kennisdeling en bij het naar buiten brengen van resultaten die uit ondersteunde projecten voortkomen.
Naast het werken aan het programma Innovatielabs is er ruimte om mee te werken aan andere activiteiten en regelingen van het Stimuleringsfonds.

Aanleiding voor deze vacature is een vervolgopdracht die de staatssecretaris van Cultuur aan het fonds verstrekt voor het uitvoeren van het programma Innovatielabs.

functie-eisen

kennis van en aantoonbare werkervaring op het vlak van de culturele en creatieve sector;

academisch werk- en denkniveau;

uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

proactief en samenwerkingsgericht (zowel intern als extern);

uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.


diversiteit en inclusie
Het Stimuleringsfonds kiest bewust voor het betrekken van mensen met verschillende perspectieven, achtergronden en ervaringen bij onze eigen organisatie. Hiernaast staan wij voor een inclusief ontwerpveld waarin verschillende ideeën worden gehoord en waar niemand impliciet of expliciet wordt buitengesloten of ondergewaardeerd. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

arbeidsvoorwaarden
Het fonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling. De aanstelling is in principe voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot de duur van het programma (tot en met 2024). De functie valt binnen schaal 9 van de salarisschalen voor rijksambtenaren. Afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties bedraagt het bruto maandsalaris € 2.881 tot € 4.071 op basis van een 36-urige werkweek.

sollicitaties
Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief CV, tot en met maandag 11 juli 2022 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Eva Roolker. Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met Eva Roolker, projectleider van het programma Innovatielabs, via 010 – 436 1600. De eerste gespreksronde is gepland op donderdag 14 juli 2022.Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld
InnovatielabsMastheadStill01.png