9 mrt '22

Livestream 'Innovatielabs: aangenaam kennismaken'

Innovatielabs
De livestream van Innovatielabs: aangenaam kennismaken is nu terug te kijken! Tijdens het eerste, plenaire deel van het kick-off evenement op 9 maart werd in- en uitgezoomd op Innovatielabs en de betekenis van het programma voor het culturele en creatieve veld.
Wat houdt het programma Innovatielabs precies in? Welke projecten doen mee? Welke overwegingen liggen ten grondslag aan de selectie van projecten? En vooral: hoe komt dit alles ten goede aan de culturele en creatieve sector?

Aan het woord komen achtereenvolgens Syb Groeneveld (directeur Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Bart Ashmann (directeur CLICKNL), Nathanja van Dijk (voorzitter adviescommissie) en Jakob van der Waarden (directeur Raad voor Cultuur). Tot slot koppelt botanisch sommelier Maidie van den Bos (ForĂȘt Atelier) de innovatiepraktijk aan het eeuwenoude principe van starterculturen, een fermenterend mengsel van water en meel. Hier lees je meer over haar werkwijze en vind je haar recepten voor desembrood en kvass, een friszoet drankje gemaakt van geroosterd brood.Het tweede deel van het evenement bestond uit twee gespreksrondes waar de aanwezige leden van de projectteams inspiratie en inzichten uitwisselden om met partners te werken aan innovatievraagstukken. Dit deel was niet te volgen via de stream. Wel worden de belangrijkste lessen binnenkort gedeeld op deze website en via de nieuwsbrief.

Foto: Sebastiaan ter Burg, CC by 3.0 NL
WhatsAppImage20220309at135613.jpeg