24 mrt '22

10 tips om samen te innoveren

Innovatielabs
Afgelopen 9 maart is in Ede het startsein gegeven aan de Innovatielabs-projecten. De aanwezigen wisselden inspiratie en inzichten uit om met partners te werken aan innovatievraagstukken. Dit leverde een mooie oogst op van suggesties, perspectieven, inzichten en ambities, die zijn gebundeld in tien praktische tips.
Twee weten meer dan één. Het is een open deur, zeker als het gaat om projecten rondom verandering en innovatie, maar hoe zet je dit principe om in een écht gelijkwaardige samenwerking? In twee gespreksrondes deelden de Innovatielabs-projectteams hun kennis en ervaringen. De vele suggesties, perspectieven, inzichten en ambities die over en weer gingen, zijn teruggebracht naar tien tips: van "wees flexibel" tot "omarm verschillen".

Download de publicatie (pdf) '10 tips om samen te innoveren'.

De twee gespreksrondes vonden plaats tijdens het evenement 'Innovatielabs: aangenaam kennismaken' dat werd omkaderd door plenaire bijdragen van Syb Groeneveld (directeur Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) Bart Ashmann (directeur CLICKNL), Nathanja van Dijk (voorzitter adviescommissie), Jakob van der Waarden (directeur Raad voor Cultuur) en Maidie van den Bos (Forêt Atelier). De opname van de livestream kun je hier terugkijken.

Foto's: Sebastiaan ter Burg, CC by 3.0 NL
STBH1282.jpg